Ποικιλίες Ακτινιδιάς και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά τους

Ποικιλίες Ακτινιδιάς και Ποιοτικά Χαρακτηριστικά τους

Αρχικά ξεκίνησε να καλλιεργείτε το είδος Actinidia deliciosa για πολλά χρόνια, το οποίο είναι είδος με πράσινου χρώματος σάρκα. Στη συνέχεια ξεκίνησε η καλλιέργεια του είδους Actinidia chinensis, το οποίο είναι είδος με κίτρινού χρώματος σάρκα.

Οι πρασινόσαρκες ποικιλίες έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά σε χλωροφύλλη, η οποία έχει ευεργετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης υπερτερούν σε καροτινοειδή λουτεΐνη και σε διαιτητικές ίνες από τις κιτρινόσαρκες ποικιλίες. Οι κιτρινόσαρκες έχουν πολύ αυξημένα ποσοστά σε βιταμίνη Α, C και Ε.

Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς ξεκίνησε το 1920 στη Ν. Ζηλανδία με τη ποικιλία Hayward. Οι κιτρινόσαρκες ποικιλίες έκαναν εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και εξετάζονται και αξιολογούνται από ένα Κονσόρτσιουμ Κινεζικό – Ιταλικό, γνωστό ως Consorzio Kiwigold

Pikilies Aktinidias
Pikilies Aktinidion
Pikilies Kiwis

Γιάννης Διβανές
i-CON.SHARE, Γεωπόνος MSc

We Love Kiwi Banner
We Love Kiwi


Πρεπει Να Διαβασετε