Κάθε εποχή μάς χαρίζει νόστιμους και θρεπτικούς θησαυρούς από τη φύση. Η Άνοιξη, με τις ήπιες θερμοκρασίες και την αυξημένη βλάστηση, αποτελεί την ιδανική περίοδο για να ανακαλύψουμε τα άγρια χόρτα στους αγρούς. Πολλά από αυτά είναι ήδη γνωστά στη μεσογειακή γαστρονομία και μπορούν να δώσουν γεύση και θρεπτική αξία στα πιάτα μας.
Η Άνοιξη προσφέρει μια πολύχρωμη και πλούσια ποικιλία από άγρια χόρτα, που μπορούν να εμπλουτίσουν το καθημερινό μας τραπέζι με γεύση και θρεπτική αξία. Από τα σέσκουλα και τις βρούβες, μέχρι το περίφημο σταμναγκάθι, η ελληνική ύπαιθρος είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για όσους γνωρίζουν να αναζητούν και να συλλέγουν χόρτα.
Πηγή: e-Agrotis.gr