Home Αγροτικά Νέα Η Χιλή Πλησιάζει στην Ανάπτυξη των Δικών της Ποικιλιών Κερασιών

Η Χιλή Πλησιάζει στην Ανάπτυξη των Δικών της Ποικιλιών Κερασιών

Η Χιλή Πλησιάζει στην Ανάπτυξη των Δικών της Ποικιλιών Κερασιών

Το Πρόγραμμα INIA-Biofrutales Cherry Genetic Improvement βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση των πρώτων ποικιλιών κερασιών που έχουν αναπτυχθεί 100% στη Χιλή.

Χιλή

Προς το παρόν, το πρόγραμμα έχει 16 υποψήφιες επιλογές για να γίνουν νέες ποικιλίες. Η πιο εξαιρετική ποικιλία μέχρι στιγμής είναι η επιλογή 21, μια δίχρωμη ποικιλία τύπου Rainier, αλλά πιο σφριγηλή, με καλή μετασυλλεκτική συμπεριφορά και μικρότερη απαίτηση στο κρύο, η οποία θα επέτρεπε την παραγωγή της σε περιοχές πιο βόρεια.

«Η ΙΝΙΑ, μαζί με τη Biofrutales, εργάζεται σε αυτό το πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης. Έχουμε διανύσει τον μισό δρόμο για να αποκτήσουμε μια νέα ποικιλία και ελπίζουμε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουμε την πρώτη ποικιλία από κεράσια Χιλής», δήλωσε ο Gamalier Lemus, ειδικός στην καλλιέργεια φρούτων στο INIA Rayentue και διευθυντής του προγράμματος Cherry Genetic Improvement.

Χιλή Ποικιλιών Κερασιών

Ο Rodrigo Cruzat, διευθυντής της Biofrutales, τόνισε τη σημασία της συνέχισης αυτού του έργου, καθώς 6 ποικιλίες αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος σχεδόν το 90% του εξαγώγιμου κερασιού της Χιλής. “Δεν μπορούμε να περιμένουμε μια άλλη χώρα να αναπτύξει μια ποικιλία ή μια τεχνολογία που να προσαρμόζεται στις συνθήκες μας, ειδικά και με το επίπεδο ανάπτυξης που έχει σήμερα η βιομηχανία φρούτων γενικά και ο τομέας των κερασιών ειδικότερα”, δήλωσε. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις μας, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών προκλήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η σχέση συνεργασίας για το μέλλον της βιομηχανίας φρούτων είναι απολύτως απαραίτητη. “

Ποικιλία Κερασιών Χιλή

Ο πρόεδρος της Fedefruta, Jorge Valenzuela, τόνισε τη σημασία της ύπαρξης μιας ποικιλίας κερασιών της Χιλής που ανοίγει νέες παραγωγικές ζώνες. “Αυτή η πιθανή ποικιλία μπορεί να μας επιτρέψει να φυτέψουμε αυτό το είδος σε περιοχές που βρίσκονται πιο βόρεια από τις παραδοσιακές, κάτι που θα μας επέτρεπε να αρχίσουμε να εξάγουμε κεράσια νωρίτερα και να επεκτείνουμε τις περιόδους συγκομιδής, αποσυμπιέζοντας τις 8 ή 10 εβδομάδες στις οποίες λειτουργεί η κεντρική ζώνη.».

Η δουλειά της ΙΝΙΑ με τη Biofrutales έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό, την παραγωγή και την εμπορευματοποίηση ποικιλιών φρούτων της Χιλής. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι το σταφύλι Maylen, το οποίο εξάγει η χώρα σε διάφορες αγορές, όπως η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βόρεια Αμερική και η Μέση Ανατολή.

We Love Cherry

Πρεπει Να Διαβασετε

Share This