Οι καλλιεργητικές τεχνικές και εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω είναι ενδεικτικές με βάση το ιστορικό που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται με βάση το τόπο και τις παρούσες κλιματολογικές συνθήκες σε συνεργασία με το γεωπόνο. Τηρούμε πάντα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του εαυτού μας και του περιβάλλοντος.
Ελιά: Συνέχιση ξελακκώματος. Λίπανση. Συνέχιση καταπολέμησης δάκου και σκαθαριού (Φλοιοτρίβη) με ξυλοπαγίδες. Συγκομιδή πρωιμότερων.
Εσπεριδοειδή: Συνέχιση άρδευσης αν οι βροχοπτώσεις δεν επαρκούν. Καταστροφή ζιζανίων. Καταπολέμηση μύγας μεσογείου. Συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών.
Ακτινίδιο: Συγκομιδή.
Σιτηρά: Οργώματα χωραφιών ύστερα από βροχή. Σπορά πρώιμων. Λιπάνσεις με βαθιά οργώματα. Άνοιγμα αυλακιών για στράγγιση των περίσσιων νερών.
Οσπριώδη: Σπορά βίκου, φακής.
Αμπέλι-Σταφίδα: Τρύγος κληματαριάς και όψιμων. Καθαρισμός κλημάτων. Ξελάκκωμα – Λίπανση.
Καρποφόρα: Ξελακκώματα – Λιπάνσεις. Συνέχιση καταπολέμησης του σκουληκιού – μύγας στα ξυνόδεντρα. Ψεκάσματα κατά της κορυφοξήρας. Καταπολέμηση σκουληκιών ρίζας.
Πατάτα: Συγκομιδή ανοιξιάτικων καλλιεργειών. Λίπανση χωραφιών που θα σπαρθούν την άνοιξη.
Βαμβάκι: Συμπλήρωση συγκομιδής. Φθινοπωρινά οργώματα χωραφιών.
Λαχανοκομία: Συνέχιση φύτευσης χειμερινών Λίπανση χειμερινών.
Σπορά: παντζάρια, ρεπάνια, μαρούλια, σκόρδα, κρεμμύδια, αρακάς, μπιζέλια, σπανάκι, κουκιά, άνηθος.
Ανθοκομία: Φύτεμα χειμωνιάτικων. Φύτεμα μοσχευμάτων και βολβωδών. Συγκομιδή φθινοπωρινών. Σπορά βιολέττας, πανσέ, βερβένας, μπέλλας κλπ.