Agravia

Πόσο Πυρίτιο Μπορώ να Χρησιμοποιήσω στην Υδροπονική Συνταγή μου

Ένα ιδιαίτερο ζήτημα στη χρήση του πυριτίου (Si) σε υδροπονικές συνταγές είναι το pH. Το πυρίτιο (Si) έχει υψηλό pH που μπορεί να επηρεάσει κάποιες θρεπτικές συνταγές. Επίσης είναι δύσκολο να διατηρηθεί διαλυτό σε συμπυκνωμένα θρεπτικά διαλύματα. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, το pH μπορεί να ελεγχθεί. Το πυρίτιο (Si) μπορεί να προστεθεί ξεχωριστά σε διαφορετική δεξαμενή και να υπάρξει και μείωση του pH στη δεξαμενή αυτή.

  1. Πόσο Πυρίτιο Μπορώ να Χρησιμοποιήσω στην Υδροπονική Συνταγή μου

    Η απαίτηση σε πυρίτιο (Si) κάθε φυτού είναι συνδεδεμένη με το είδος του φυτού. Κατά κανόνα στις υδροπονικές συνταγές προστίθενται από 50 έως 150 ppm (1,7 – 5 mmol/l) με τα 100 ppm (3,56 mmol/l) να είναι ένα σύνηθες επίπεδο. Συνίσταται να χρησιμοποιείται αρχικά σε χαμηλά επίπεδα καθώς η υψηλή συγκέντρωση του μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψη άλλων θρεπτικών στοιχείων.

Σχέση μεταξύ προσθήκης πυριτίου (Si) στη συνταγή (mmol/l) και της παραγωγής αγγουριού (kg/m2). Πηγή: Voogt and Sonneveld (2001)

Γιάννης Διβανές
Γεωπόνος MSc
i-CON.SHARE

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα