Το όργωμα αποτελεί την εκκίνηση μιας καλλιέργειας, μια καλλιεργητική πρακτική που ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων αγροτών. Αυτή η πρακτική είναι μια αργή διαδικασία, πολύ απαιτητική σε ισχύ των γεωργικών μηχανημάτων και συνεπώς αρκετά δαπανηρή.
Το βάθος οργώματος είναι συνήθως τα 25 εκατοστά, αλλά υπάρχουν και πολλοί αγρότες που πιστεύουν ότι όσο πιο βαθιά οργώνεται το έδαφος τόσο καλύτερα είναι και έτσι οργώνουν σε μεγαλύτερο βάθος.