Agravia

Κεράσι: Μικρό Αλλά Πεντανόστιμο και Ωφέλιμο Φρούτο

Ένα από τα αγαπημένα φρούτα που θα μας λείψει, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, είναι το κεράσι, που όχι μόνο απολαμβάνεται εύκολα και αποτελεί ένα από τα γευστικότερα φρούτα, αλλά διαθέτει και πολλά θρεπτικά συστατικά και μεγάλη θρεπτική αξία. 

Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη αυτού του φρούτου;

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά όπως λουτεΐνη και  β-καροτίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των ματιών αλλά και στην αντιμετώπιση επιβλαβών ουσιών που προκαλούν γήρανση, καρκίνο και φλεγμονή.

Ενισχύει την σωστή λειτουργία της καρδιάς, αφού αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, το οποίο ρυθμίζει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, τη σωστή λειτουργία των νεφρών και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης χάρη στα υψηλά επίπεδα φυτοστερολών που διαθέτει, οι οποίες μειώνουν τα κακά επίπεδα χοληστερίνης (LDL), με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι γεμάτο πολυβιταμίνες, αφού διαθέτει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C (10.8 σε κάθε 200g κερασιών), βήτα καροτίνης, και βιταμίνης A, B6 και K.

Παρέχει μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών που είναι αναγκαίες στις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, αφού μόνο δέκα κεράσια χαρίζουν 1.4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αποτελεί το ιδανικό σνακ για μία ισορροπημένη διατροφή για συνδυασμό γευστικής απόλαυσης με ελάχιστες θερμίδες, αφού ένα κεράσι έχει μόλις τέσσερις θερμίδες.

Βοηθά το σώμα να κοιμηθεί καλά, χάρη στις μεγάλες ποσότητες μελατονίνης.Χάρη στο βόριο που περιέχει, ενισχύει την καλή υγεία των οστών.

Πηγή: itrofi.gr

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα