Agravia

Μύρτιλο Θεραπευτικές Ιδιότητες

Μύρτιλο Θεραπευτικές Ιδιότητες

6+1 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Το μύρτιλο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, είναι χαμηλό σε θερμίδες και υψηλό σε ίνες. Περιέχει βιταμίνη C, K, B6, κάλιο και μαγγάνιο. Τα μύρτιλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν κάθε οργανισμό να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει πολλά προβλήματα.

Παρακάτω αναφέρονται 6+1 σημαντικοί λόγοι για να εισάγετε το μύρτιλο στην καθημερινή διατροφή σας.

Μύρτιλο, θεραπευτικές ιδιότητες είναι 2 έννοιες ταυτόσημες.

Ας δούμε κάποιες από τις εξαιρετικές του ιδιότητες:

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθά στην καλύτερη χώνεψη, αλλά επιταχύνει την απώλεια βάρους. Τα μύρτιλα επιτυγχάνουν γρηγορότερα τον κορεσμό και μειώνουν το σωματικό λίπος. Μια κούπα μύρτιλα περιέχει μόλις 15γρ. υδατάνθρακες και 84 θερμίδες. Τα παγωμένα μύρτιλα είναι ένα τέλειο σνακ για αυτούς που προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Ενδυναμώνει τα οστά

Το μύρτιλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και βιταμίνη Κ. Όλα αυτά τα συστατικά βοηθούν στην ενδυνάμωση των οστών. Αυξάνει την πυκνότητα των οστών, ενώ συμβάλλει στην καλύτερη συντήρησή τους στο πέρασμα του χρόνου.

Αναβάλλει το γήρας

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιλαμβάνουν τα μύρτιλα είναι υπεύθυνα για την αποτροπή της καταστροφής του DNA. Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, τα μύρτιλα αποτρέπουν τα σημάδια του γήρατος, όπως ρυτίδες, κηλίδες, καταρράκτη και απώλεια μαλλιών.

Ελέγχει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη

Το μύρτιλο έχει επίσης την ιδιότητα να διαλύει την κακή χοληστερόλη. Γι’ αυτό το λόγο, είναι το ιδανικό πρόσθετο στη διατροφή το οποίο βοηθά σε καρδιακές παθήσεις, ενώ ενδυναμώνει τους καρδιακούς μύες.

Εξαλείφει το διαβήτη

Ο χυμός από μύρτιλο βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Επομένως, γίνεται απαραίτητο συστατικό στη διατροφή ενός διαβητικού, μιας και χαμηλώνει το σάκχαρο του αίματος στον οργανισμό.

Προλαμβάνει τον καρκίνο

Τα μύρτιλα έχουν αποδειχτεί ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμα σε ασθενείς με καρκίνο. Συστατικά όπως η πτεροστιλβένη και το ελλαγικό οξύ βοηθούν στη μάχη ενάντια σε κάθε μορφής καρκίνου.

6+1 Εξαλείφει την κατάθλιψη

Αν νιώθετε λίγο μελαγχολικοί και λυπημένοι αυτή την περίοδο στη ζωή σας, δοκιμάστε μύρτιλα! Το φλαβονοειδές αυτό φρούτο βοηθά στην όρεξη και τη διάθεσή σας, καθώς αποτελεί το ιδανικό – και φυσικό – αντικαταθλιπτικό.

Πηγή: www.ecoblueberries.com

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα