Κατάλληλη Επιλογή Καλλιέργειας: Παράγοντες που τις Επηρεάζουν
Κριτήρια επιλογής
Η ανταγωνιστικότητα μιας καλλιέργειας σε σχέση με άλλες συντίθεται από μια σειρά παραγόντων που την επηρεάζουν. Τα κριτήρια αυτά, επιγραμματικά, είναι:
- Η προσαρμοστικότητα του φυτού στο οικολογικό περιβάλλον που πρόκειται να εγκατασταθεί.
- Το είδος του εδάφους του αγροτεμαχίου.
- Οι οικονομικοί παράγοντες (ύψος και ποιότητα παραγωγής, κόστος παραγωγής και τιμή διαθέσεως του προϊόντος).
- Οι τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια.
- Η διαθεσιμότητα μηχανολογικού εξοπλισμού.
- Η δυνατότητα απορρόφησης και μεταποίησης του προϊόντος από την αγορά (π.χ. εκκοκκιστήρια για το βαμβάκι, ξηραντήρια αρωματικών κ.α.).
- Οι περιορισμοί ή τα κίνητρα που μπορεί να δίνονται για κάποιες καλλιέργειες από το κράτος και την ΚΑΠ.
- Λευκό σπαράγγι: Συγκομιδή και Επεξεργασία
- Σπαράγγι, ο “λευκός χρυσός” της Ελλάδας
- Παγκόσμια Ημέρα Νερού
- Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
- Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών