Agravia

Κατάλληλη Επιλογή Καλλιέργειας: Παράγοντες που τις Επηρεάζουν

Κατάλληλη Επιλογή Καλλιέργειας
Κριτήρια επιλογής

Η ανταγωνιστικότητα μιας καλλιέργειας σε σχέση με άλλες συντίθεται από μια σειρά παραγόντων που την επηρεάζουν. Τα κριτήρια αυτά, επιγραμματικά, είναι:

  • Η προσαρμοστικότητα του φυτού στο οικολογικό περιβάλλον που πρόκειται να εγκατασταθεί.
  • Το είδος του εδάφους του αγροτεμαχίου.
  • Οι οικονομικοί παράγοντες (ύψος και ποιότητα παραγωγής,  κόστος παραγωγής και τιμή διαθέσεως του προϊόντος).
  • Οι τεχνογνωσία πάνω στην καλλιέργεια.
  • Η διαθεσιμότητα μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Η δυνατότητα απορρόφησης και μεταποίησης του προϊόντος από την αγορά (π.χ. εκκοκκιστήρια για το βαμβάκι, ξηραντήρια αρωματικών κ.α.).
  • Οι περιορισμοί ή τα κίνητρα που μπορεί να δίνονται για κάποιες καλλιέργειες από το κράτος και την ΚΑΠ.
Είδος του εδάφους αγροτεμαχίου ανάλογα με τη σύστασή του.

Είδος του εδάφους αγροτεμαχίου ανάλογα με τη σύστασή του.

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα