Agravia

Η Διατροφική Αξία του Μήλου και οι Βιταμίνες του

Τα κόκκινα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και είναι μια πηγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ένα μήλο περιέχει περίπου 8,4 mg βιταμίνης C, καθώς επίσης και ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6) και κάλιο. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακα (25 γραμμάρια περίπου) και δεν εμπεριέχει καθόλου λίπος. Ακόμη, εμπεριέχει 0.3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4.5 γραμμάρια φυτικές ίνες. Οι θερμίδες που προσλαμβάνονται από ένα μήλο 125 γραμμαρίων είναι μόνο 65 kcal.

Είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, καθώς έχουν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικής δράσης σε σύγκριση με άλλα φρούτα (Σχήμα).

Σύμφωνα με ερευνητές, η δράση του μήλου κατά της χοληστερόλης είναι μεγαλύτερη και από τα αντιοξειδωτικά άλλων τροφών, όπως της ντομάτας και του πράσινου τσαγιού.

Διατροφική Αξία του Μήλου

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα