Agravia

Πετροβάμβακας: πληροφορίες για το δημοφιλές υπόστρωμα και τα οφέλη του στην καλλιέργεια

Τι είναι ο πετροβάμβακας;

Ο πετροβάμβακας ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ορυκτοβάμβακας λόγω του τρόπου κατασκευής του, παράγεται μέσω της τήξης βασαλτικού η ηφαιστειακού πετρώματος σε υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια περιστρέφεται σε μια δεξαμενή υψηλής ισχύος για την παραγωγή ινών μεγάλου μήκους, οι οποίες στη συνέχεια ψύχονται από πίδακες αέρα. Οι νηματοειδείς ίνες συγκολλούνται μεταξύ τους συνήθως με χημικές ουσίες οι οποίες περιέχουν συνήθως φορμαλδεΰδη. Ωστόσο υπάρχουν και υποστρώματα πετροβάμβακα τα οποία είναι διαφορετικά επειδή παράγονται με μια οργανική κόλλα ως συνδετικό υλικό, αντί για χημικά, για μια φιλικότερη λύση προς το περιβάλλον. Αυτές οι λεπτές ίνες συμπιέζονται στη συνέχεια σε κύβους διαφόρων μεγεθών.

Εφαρμογές του πετροβάμβακα

Οι κύβοι χρησιμοποιούνται τόσο από εμπορικούς όσο και από μικρής κλίμακας καλλιεργητές για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα υδροπονικών συστημάτων και εγκαταστάσεων καλλιέργειας. Αυτό το υλικό είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στην εμπορική υδροπονική παραγωγή λόγω της εξαιρετικής κατακράτησης νερού, της αποδοτικότητας της χρήσης νερού, με εξαιρετικές ιδιότητες αερισμού που επιτρέπουν στις ρίζες να λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες οξυγόνου για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών και τις αποδόσεις. Εκτός από τα βελτιωμένα εδάφη ή τα υποστρώματα τύρφης και κοκοφοίνικα, οι επαγγελματίες καλλιεργητές χρησιμοποιούν πετροβάμβακα για να επιτύχουν καλύτερα, ταχύτερα και ακριβέστερα αποτελέσματα. Ο πετροβάμβακας είναι ένα υγιεινό, αποστειρωμένο και αδρανές μέσο καλλιέργειας που απορροφά εύκολα το νερό. Η καθοδήγηση μιας καλλιέργειας σε υπόστρωμα πετροβάμβακα είναι σαν να οδηγείτε ταχύπλοο, καθώς ανταποκρίνεται σε κάθε «κίνηση» και αλλαγή που κάνει ο καλλιεργητής.

Ιδιότητες

Το γεγονός ότι μπορεί να παραχθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα και πυκνότητα δίνει ελευθερία κινήσεων και εφαρμογών. Ο πετροβάμβακας, σπάει επίσης εύκολα έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν προσαρμογές στο μέγεθος εν κινήσει, χωρίς τη χρήση ακριβών εργαλείων. Είναι επίσης ανθεκτικός και δεν υποβαθμίζεται κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Έχει φυσικά υψηλό pH και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εάν ο πετροβάμβακας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση καλλιέργειας. Η υψηλή τιμή του pH θα επηρεάσει την ανάπτυξη των φυτών μαζί με το pH σε ένα εμπορικό υδροπονικό σύστημα και συχνά τεστ pH είναι απαραίτητα. Ο πετροβάμβακας χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ως μέσο υδροπονικής καλλιέργειας, οπότε η εφαρμογή του είναι σύντομη στη βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: mmjdaily.com

Λέξεις-Κλειδιά:

Παρόμοια άρθρα