Οι κυριότεροι λόγοι στροφής προς τη βιομηχανική πατάτα Κοζάνης περιλαμβάνουν:
Η δυναμική της καλλιέργειας λαμβάνει ενίσχυση από τη διαφοροποίηση του ρίσκου σε σχέση με παραδοσιακές καλλιέργειες (π.χ. δημητριακά).
Την καλλιέργεια 4000 στρεμμάτων με βιομηχανική πατάτα επιβλέπει η επιχείρηση του Σωκράτη Βοϊτσίδη στη Δυτική Μακεδονία.
Όπως δήλωσε ο ίδιος “από το 2016 ασχολούμαστε με αυτήν την καλλιέργεια. Ξεκινήσαμε με μόλις 40 στρέμματα. Σήμερα η παραγωγή μας είναι πλήρως καθετοποιημένη. Συνεργαζόμαστε με 82 παραγωγούς τους οποίους επιβλέπει η εταιρεία μας, τόσο στη Δυτική Μακεδονία ως επί το πλείστον, όσο και στις Σέρρες”.
“Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούμε είναι συγκεκριμένες και διατίθενται για την παραγωγή τσιπς. Έχουμε επίσης και εξαγωγική δραστηριότητα στις Βαλκανικές χώρες”, πρόσθεσε.
“Εφαρμόζουμε συμβολαιακή γεωργία και αυτό το γεγονός έλκει όλο και περισσότερους παραγωγούς, που θέλουν να παράγουν έχοντας ήδη διαθέσει την παραγωγή τους”, κατέληξε.