Γνωρίζουμε όλοι ότι το αβοκάντο είναι μια γευστική και θαυματουργή τροφή. Πλούσιο με μονοακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες και διατροφικές ίνες, αλλά φτωχό σε ζάχαρη, ο καρπός του μεξικάνικου «βουτυρόδεντρου» πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.
Το αβοκάντο είναι μια υπερτροφή και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Το γεγονός, ωστόσο, ότι πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες βρίσκονται στο κουκούτσι του, δεν είναι ευρέως γνωστό. Διαβάστε πως μπορείτε να το καταναλώσετε.
Υπάρχουν πολλές συνταγές και πλέον με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές συνταγές για να συμπεριλάβετε αυτήν την υπερτροφή στη διατροφή σας.
Τι γίνεται, όμως, με το κουκούτσι; Ναι καλά διαβάσατε. Τον σκληρό πύρινα του Αβοκάντο, ο οποίος είναι και αυτός θαυματουργός, όσο και η σάρκα του.
Ανοίξτε ένα αβοκάντο προσεκτικά, αφαιρέσετε το κουκούτσι , στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα ή μια πετσέτα και συντρίψτε το χρησιμοποιώντας ένα σφυρί.
Αφού το σπάσετε, τοποθετήστε τα θρύμματα σε ένα μπλέντερ και το αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Πασπαλίστε τα γεύματά σας με τη σκόνη αυτή για να λάβετε τα εκπληκτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία σας.
Μπορείτε να το βάλετε μέσα σε χυμούς, smoothies, γιαούρτι, κρέμες, σάλτσες και ντρέσινγκ, ενώ αν θέλετε επειδή είναι λίγο πικρό στη γεύση, αν θέλετε προσθέστε κάποιο γλυκαντικό όπως μέλι ή ζάχαρη καρύδας.
Πηγή: itrofi.gr