Αρχική Αγροτικά Νέα Dulse το Μπέικον της Θάλασσας Έρχεται και Αλλάζει τα Δεδομένα

Dulse το Μπέικον της Θάλασσας Έρχεται και Αλλάζει τα Δεδομένα

- Διαφήμιση-

Dulse το Μπέικον της Θάλασσας Έρχεται και Αλλάζει τα Δεδομένα

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά την είδηση σχετικά με το τι φαγητό έχει βρεθεί στη θάλασσα,  όλοι νομίζαμε ότι είχε μπει άμμος στα αυτιά μας και κάτι δεν ακούσαμε καλά, αλλά  τελικά είναι αλήθεια! Για τι ακριβώς μιλάμε; Μα για τον αντικαταστάτη του μπέικον από ένα είδος φυκιών που ονομάζεται Dulse.

Dulse

Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες στο Oregon State University έχει διπλή τη θρεπτική αξία από το λάχανο, ξεχειλίζει από πρωτεΐνη και γεύση που θυμίζει μπέικον! Τα φύκια Dulse που θέλουν να φάνε τη… δουλειά από το μπέικον. 

Για τους vegan αυτό είναι σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, γιατί ακόμα και αν δεν το παραδέχονται οι vegans κάποτε απολάμβαναν την πλούσια γεύση του μπέικον! Φυσικά δεν είναι μόνο για  τους vegan τα λαχανικά, ειδικά όταν έχουν τέτοια γεύση. Το μπέικον είναι γνωστό όχι μόνο για απολαυστική γεύση του, αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και ειδικοί το έχουν συνδέσει με πολλά προβλήματα υγείας, τόσα που όλοι πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτά τα φύκια. 

Τα είδος αυτό φύεται κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού και του Ατλαντικού και έχει χρησιμοποιηθεί ως ξηρά ουσία μαγειρικής για αιώνες, αλλά τα παιδιά στο OSU (Oregon State University) λένε ότι έχουν αναπτύξει μια μέθοδο ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν και να τρώγονται φρέσκα. Η υγιεινό μπέικον μοιάζει με ένα ημιδιαφανές φυλλώδη κόκκινο λάχανο και το τηγανίζετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με το κανονικό μπέικον.

Dulse το Μπέικον της Θάλασσας

Ο ερευνητής Chris Langdon του OSU, εξηγεί ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε εύκολα να αυξηθεί αυτό το συγκεκριμένο είδος φυκιού και να παράγονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Μάλιστα ο ίδιος, υποστήριξε ότι με το ίδιο φύκι, έχουν δημιουργήσει σάλτσες, μπιφτέκια λαχανικών, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μπύρα! 

Το συγκεκριμένο φυτό είναι ένα superfood το οποίο πιθανότατα να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα και μάλιστα σύντομα, ειδικά αν αποδειχθεί στην πράξη ότι η καλιέργιά του και η συσγκευασία του φρέσκο δεν έχει μεγάλο κόσμο. Προς το παρόν δεν υπάρχει στην αγορά και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ψάχνοντας.

Πηγή: itrofi.gr

- Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρεπει Να Διαβασετε