Agravia

Αγροτικά ΝέαΑγροτική Οικονομία

Πληρωμές του ΕΛΓΑ μέχρι τον Απρίλιο

Σε τρεις φάσεις αναμένουμε την εξέλιξη της καταβολής αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη του Οργανισμού. Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει πληρωμές έως τέλη Φεβρουαρίου, νέες καταβολές στις αρχές Μαρτίου και εξόφληση υπολοίπων μέσα στον Απρίλιο.

Πληρωμές έως τέλος Φεβρουαρίου

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΕΛΓΑ, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένουμε την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιογόνα αίτια εκτός παγετού. Πρόκειται για εκκρεμότητες που αφορούν διάφορες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και για τις οποίες έχουν τελειώσει οι απαραίτητες διαδικασίες εκτίμησης και εκκαθάρισης.

Αρχές Μαρτίου οι εκκρεμότητες για το 75%

Στις αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται η πληρωμή των παραγωγών που δεν έλαβαν την προκαταβολή του 75%, για ζημιές από παγετούς και χαλαζοπτώσεις. Η εν λόγω κατηγορία αφορά αγρότες που, για διάφορους λόγους, έμειναν εκτός της πρώτης φάσης καταβολών και αναμένουν την πίστωση των δικαιούμενων ποσών.

Τον Απρίλιο το υπόλοιπο 25%

Μετά τις 31 Μαρτίου, δηλαδή εντός του Απριλίου, αναμένουμε την καταβολή του υπολοίπου 25%, στους παραγωγούς που είχαν ήδη λάβει την προκαταβολή 75% για ζημιές από παγετό και χαλάζι. Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα κλείσει ο κύκλος αυτών των αποζημιώσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν νέες εκκρεμότητες ή διορθώσεις.

Λέξεις-Κλειδιά:

2026ΑποζημιώσειςΕΛΓΑΠαγετόςΠληρωμέςΠληρωμές ΕΛΓΑΧαλάζιΧαλαζόπτωσηΧρονοδιάγραμμα

Παρόμοια άρθρα