ΑρχικήAdvertorialΗμερίδα Οι Σύ...

Ημερίδα Οι Σύγχρονες Τεχνικές Αμυγδαλοκαλλιέργειας Στη Λάρισα

Διεθνής Ημερίδα για τις σύγχρονες τεχνικές της αμυγδαλοκαλλιέργειας πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, η ημερίδα διοργανώθηκε απο τα Φυτώρια GRINN και το Κρατικό Αγροδιατροφικό Ινστιτούτο της Καταλωνίας IRTA. Ομιλιτές ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του IRTA για την αμυγδαλιά Xavi Miarnau, ο επιστημονικός υπεύθυνος κλαδεμάτων και διαμόρφωσης Ramon Giraste , ο τεχνικός της εταιρίας ψεκαστικών ζιζανιοκτονίας Mantis, Frank Verder και ο γεωπόνος των φυτωρίων GRINN Μίλης Ευάγγελος.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επίδειξη κλαδεμάτων για γεωτεχνικούς, σε αγρό με αμυγδαλιές με ποικιλίες του IRTA, στην περιοχή της Λάρισας. Εκεί αναδείχθηκε η σημαντικότητα της σωστής διαμόρφωσης και η ανάγκη για γνώση της συμπεριφορας ανάπτυξης της ποικιλίας πριν ο παραγωγός προβεί στις τεχνικές του κλαδέματος.

Το απόγευμα της Τρίτης παρουσίας 400 παραγωγών και γεωτεχνικών, απο όλη την Ελλάδα, έγινε επίδειξη της παγκόσμιας πατέντας ψεκασμού ζιζανιoκτονίας χαμηλού όγκου Mankar, τα φυτώρια GRINN ανέδειξαν το μείζον θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των ποικιλιών, ενω απο την πλευρά του IRTA παρουσιάστηκαν βασικά ζητήματα της αμυγδαλοκαλλιέργειας όπως:

-Το πρόγραμμα βελτίωσης ποικιλιών του IRTA
-Η τακτική επιλογής κατάλληλης ποικιλίας για τον παραγωγό
-Ο επιστημονικός τρόπος υπολογισμού του νερού άρδευσης και μονάδων λίπανσης
-Οι τάσεις της παγκόσμιας παραγωγής και του εμπορίου

Η Διεθνής Ημερίδα ολοκλήρώθηκε με πραγματικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις απο τους παρευρισκόμενους και την υπόσχεση ότι θα αποτελέσει την απαρχή για μια ετήσια συνάντηση-συνέδριο για την αμυγδαλιά.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης

  • ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
  • old

Πρεπει Να Διαβασετε